Er du gået i gang med at undersøge, hvad du kan opleve på en marokkansk restaurant, før at du kaster dig ud i det? Så er du landet på det rette sted!
De traditionelle marokkanske retter
Driss Amrani som er fra Fez i Marokko, men som bor i Danmark, beskriver marokkansk mad som den bedste i hele Nordafrika. Hvis du ønsker en smagsoplevelse, som du med garanti aldrig har prøvet før, skal du måske prøve grillet pindsvin. Det er en marokkansk delikatesse, som kan sammenlignes med, hvordan folk spiser solsorte og duer andre steder af verdenen.
Pandekager lyder måske ikke eksotisk, men det er de i Marokko. Uanset om du er afsted på ferie i Marokko, eller du besøger en marokkansk restaurant i Danmark, bør du smage deres utroligt lækre pandekager. Gå gerne efter at nyde dem med masser af frugt og marokkansk honning.
Hvis du netop har en sød tand, vil du måske også blive vild med ”marokkansk Nutella”. Det er kendt som Amlou smørepålæg, men forvent ikke at det smager af chokolade. Det er en blanding af arganolie, honning og mandelsmør, og derfor smager det netop mere af mandelsmør en kakao eller chokolade.
Men al marokkansk mad er naturligvis ikke sødt. I København kan du fx besøge Fisketaginen, som er en marokkansk grillbar. Her kan du vælge mellem grillede spyd med kød og fisk, nyde en traditionel couscous, smage på en frisk auberginesalat og mange andre lækkerier.
Indretning af en marokkansk restaurant
Den marokkanske stil er meget anerledes end den nordiske. Derfor kan det være ekstra spændende for skandinaverne at gå på opdagelse på en marokkansk restaurant. Her er der typisk indrettet med masser af farver og mønstre. Nogle restauranter vælger også at dekorere med marokkanske løbere på gulvene.
Smukke marokkanske fliser
Du vil sikkert også lade øjnene falde på smukke marokkanske fliser, når du er ude og spise på en marokkansk restaurant. Historien for de fliserne går helt tilbage til det 10. århundrede, og det siges at de kom på baggrund af inspiration fra den byzantinske og romerske mosaik, der var populær i den tidsperiode.
Dengang var der ikke lige så levende farver, og der var heller ikke et stort udvalg. Du skulle være heldig, hvis du fandt fliser i hvide og brune farver. Det var først i det 17. århundrede, at farver blev populære, og at den første marokkanske røde flise kom til verden.
I dag kender de fleste fliserne som Zellige-vægflisen. Her er der tale den originale glaserede håndlavede terracotta flise, som stammer fra Fez i Marokko. Navnet Zellige er arabisk, og det betyder flise. Alle fliserne bliver håndglaserede en efter en, før de brændes. Det er et ægte håndværk med et flot farvespil, som passer ind på marokkanske restauranter, men bestemt også til indretning af hjemmet.