Rejsende i god mad

Uncategorised

Holder du rigtig meget af god mad? Ja, vil du nok sige – det gør de fleste jo. Men en særlig gruppe af madelskere er ligefrem gourmet-turister: De bruger deres ferie og pauser til at rejse verden rundt for at prøve sig igennem gode restauranter i forskellige lande.

Nu, da vi igen kan rejse mere frit til lande i og uden for EU igen, er du måske en af de mange, der igen vil begynde et liv som gourmet-turist? Hvis du samtidig er en ægte tøj dame vil der være mange gode anledninger til at gå på NA-KD og se på de mange flotte kjoler, buksesæt og bluser, som blandt meget andet kan fås her. Så kan du hurtigt blive klar til at rejse med nyt tøj i kufferten, så du sammen med din kæreste eller rejseledsager kan klæde dig flot på til de kommende restaurantbesøg.

I Danmark har et af målene for gourmet-turister ikke mindst været den kendte københavnske restaurant Noma, som netop har fået sin tredje Michelinstjerne. Det vil næppe gøre restauranten mindre besøgt af rejsende madglade mennesker. Men der er også mange andre steder i Danmark, hvor man kan rejse til som turist og komme på en toprestaurant. I bogstaveligste forstand kan du komme til det i Sønderborg, hvor restauranten Syttende også netop har fået en stjerne i Michelinguiden. Den ligger på syttende etage – øverst oppe i det ret nyopførte hotel Alsik.

Tag Europa rundt og få top-oplevelser

Vil du afsted på gourmet-rejser, så kan vi anbefale en tur til Frankrig. Selv om fransk gastronomi ind imellem kritiseres for ikke at være, hvad det har været, så er toppen af franske restauranter stadig blandt verdens bedste, og du kan få mange fantastiske oplevelser her. Og også komme til at betale for det. En tur på den berømte restaurant Meurice i Paris med topkokken Allan Ducasse i spidsen kan hurtigt koste 900 kr., men så får du også et gavmildt drys af sorte trøfler.

I London finder du også masser af fantastiske restauranter. Blandt dem er Sketch, som er indrettet i engelsk klubstil og serverer mad i samme prisklasse som Meurice i Paris. Du kan blandt andet få jomfruhummer tilberedt på fem forskellige måder i samme ret, og vælger du deres tasting-menu, kommer du kortet rundt, og det til en trods alt overkommeligt pris på omkring 1.000 kr.

I Vacone i Italien finder du Solo Per Due, ‘kun for to’, og du skal være parat til stor opmærksomhed fra alle medarbejderes side, hvis du vælger at spise her. Der er nemlig kun ét bord – til to – så tag din kæreste med og byd på en unik middag i denne restaurant, der har til huse i en klassisk italiensk villa ude på landet.

Skulle pengene ikke række til den trestjernede oplevelse, så husk, at der er masser af gode muligheder også i mellemniveauet, så der gemmer sig gode madoplevelser derude for alle, der kan lide at gå på restaurant.