Der er næppe et job derude, som kræver mere af dem, som ejer det, end at have sin egen restaurant. Alle de ting, der skal holdes styr på, og så skal du samtidig som en anden verdensstjerne levere topkvalitet, hver eneste gang en tallerken forlader køkkenet.
Der er mange forskellige krav, som skal overholdes, for at din restaurant er klar til at servere mad til gæsterne. For det første skal der være personale, som alle har de rigtige kurser i hygiejne og håndtering af madvarer, for det er ikke kun en enkelt eller to sygdomme, der kan overføres til mennesker, hvis der ikke er noget, som bliver gjort korrekt. Det er faktisk overraskende mange sygdomme og snyltedyr, som kan inficere vores mad og give os alt fra lidt ondt i maven til alvorlige infektioner og sygdomme.
Derudover skal der være styr på rengøringen og opbevaringen af fødevarerne, og det er faktisk ikke så let, som du tror, at holde styr på det hele. Der er desuden konstant kontrol fra Fødevarestyrelsen og egenkontrol, som skal udføres, for at kunne holde den standard, der forlanges.
At ramme den helt rigtige menu
Når det så er på plads, så skal du finde den stil, som du ønsker at servere af mad. Det nye nordiske har i flere år nu været det, som er fremherskende, men det er slet ikke sikkert, det er det, som du vil lave. Det eneste, som du skal gøre dig klart, er, at det er mange timers arbejde, der skal lægges for at få succes, men det er jo sådan med enhver forretning, som du kaster dig ud i.
Det, som er vigtigst, er, at du nu finder de gode råvarer, som skal bringe din forretning frem til succes, og det er noget, som dine medarbejdere og kokke kan hjælpe med, for de er dem, som har den faglige ekspertise og ved, hvad der lige nu er i sæson, for det er det, som er mest frisk, og som klart giver de bedste resultater.
Har du et udendørs serveringsområde, så er det med at sikre, det er så pænt som muligt, for der er mange penge at tjene, hvis der er både god mad og indbydende der, hvor du skal sidde og spise.
Når du skal sikre, det hele ser godt ud, så er det med at bruge de rigtige maskiner, så du kan gøre det hurtigt og godt. Det er maskiner, som du kan få hos kellfri, der har alt det, som du skal bruge, og så er det udstyr, som kan ordne det lige så godt som det, du som professionel kok bruger i køkkenet, for man må jo ikke gå ned på udstyret. Det er første fejl.